Fattori
A jelenlegi tulajdonos, Antonio Fattori egy az Antonio-k hosszú sorában a családban. A birtok történetét először a múlt század elején dokumentálták. Antonio nagyapja – szintén Antonio – elkezdett szőlőt telepíteni a Terrossa falu körüli dombokon, Veneto tartományban. Antonio 1888-ban született, a legenda szerint mezítláb járta a szőlőt, és lovaskocsikon szállította a hordókat Verona és Vicenza trattoriáiba és bárjaiba. A pincészet 1970 óta működik modern formájában.
Az unoka Antonio már gyerekkorában elhatározta, hogy a borral szeretne foglalkozni. “Rögtön megvolt bennem az alkotás, a kísérletezés és a modern tudományos módszerek elsajátításának vágya, de egyben a legautentikusabb és legeredetibb hagyományok kutatása is. Elképzeltem, hogy vonzó, és élénk borokat készítek. Elegáns illatokra és testre egyaránt vágytam.”
A szőlőültetvények 150 és 450 méter közötti magasságon helyezkednek el, a borászatban non-invazív módszerekkel dolgozzák fel a mustot szinte teljesen kiküszöbölve a vegyszerek használatát.
Showing all 6 results
Showing all 6 results