Di Lenardo

A Di Lenardo család 1878 óta foglalkozik borok készítésével. Amikor is Giuseppe di Lenardo beleszeretett ebbe a vidékbe és elhatározta, hogy minőségi borokat fog készíteni. Abban az időben a család fő tevékenysége mégis a gabona termesztésben merült ki, a szőlő főleg, a család fogyasztását volt hivatott ellátni. Az új generációk érkezésével elkezdődtek a birtok átszervezési törekvései, egyre több szőlőültetvény, egyre kevesebb gabona.
Jelenleg 150 hektár a birtok össz mérete, melyből már 55 hektár szőlőültetvény, 5000 tőke/hektár. 2009 óta az energiaellátást nagyrészben napkollektorok segítségével nyerik. Massimo Di Lenardo 1986-ban vette át a birtok irányítását az édesapjától és szinte azonnal jelentős újításokat eszközölt. Megújultak a borok cimkéi, a teljes arculat és, ami a legfontosabb a borok minősége hatalmas fejlődésen ment át.
Csak saját ültetvényről származó szőlőt dolgoznak fel. A pincészet borai olyan népszerűek a világban, hogy az össz termés 80% külföldön kerül értékesítésre. Legnagyobb területen Pinot Grigio-t művelnek, Friuli régió legismertebb fehér szőlőjét.
Az őshonos helyi fajták közül, a Friulano és a Ribolla Gialla a legfontosabb a pincészet portfóliójában. Természetesen a birtok kínálatában megtalálhatóak a nemzetközi fajták is (Chardonnay, Sauvignon).
Készítenek két pezsgőt és egy kései szüretelésből származó desszert bort is.
Massimo Di Lenardo nagyon büszke arra, hogy Friuli régióban a Di Lenardo birtok borait tartják a régió egyik legjobb ár-érték arányú borainak. A Di Lenardo fehérborait fiatalon a friss gyümölcsösség, virágos jegyekkel jellemzi, nagyon hosszú utóízzel. Részben a mineralitás is felfedezhető Massimo boraiban. A pincészet szinte összes fehérbora kiválóan társítható halételekhez, tenger gyümölcseihez, hal és zöldség levesekhez, fiatal sajtokhoz.
Ingyenes házhozszállítás

Árukereső

  

Közösségi média

Mind a(z) 13 találat megjelenítése

Ingyenes házhozszállítás

Árukereső

  

Közösségi média

SimplePay vásárlói tájékoztató