Telefon: +36 30 325 4800​​​

INGYENES KISZÁLLÍTÁS 20.000 Ft vásárlás felett, Magyarország egész területén!

E-mail: info@vinissimo.hu

Umbria

Közép-Olaszország egyik leghangulatosabb régiója. A világhírű szomszéd Toszkána „árnyékán” kevés figyelem vetül erre a csodálatos vidékre, érdemtelenül. Azon kevés olasz régiók egyike, ami nem rendelkezik saját tengerparti szakasszal. Viszont a történelmi múltja, kulturális öröksége, turisztikai látványosságai maximálisan kárpótolnak a „tengerpart hiányáért”.

Umbriában számtalan városka a mai napig képes megidézni Szerb Antal – „Utas és Holdvilág” című regényének hangulatát. Perugia, a régió székhelye és legnagyobb városa, híres egyetemi központ és kulturális örökségi helyszín. Itt található Assisi (Asissi Szent Ferenc szülőhelye), Orvieto, Todi, Gubbio, Spoleto. Umbriát Olaszország zöld szíveként is emlegetik, mert csodálatos termőterületekkel rendelkezik.

Umbria az „umbrok országa”. Ez a népcsoport jóval nagyobb területet népesít be, mint a mai Umbria.

A gasztronómia és a borkészítés szempontjából is Olaszország kiemelkedő régiója. A grechetto a legismertebb fehér szőlő, kék szőlőből pedig a sangiovese és a sagrantino készül. Készül a régióban egy egészen különleges desszertbor is, a Montefalco Sagrantino Passito DOCG. Világhírű az umbriai csokoládé, a norciai fekete szarvasgomba, és a helyi extraszűz olívaolaj. Norcia a sertéshús és a hentesek ősi földje. Umbriaban található a Trasimeno-tó is.

Umbria székhelye Perugia területe 8456 km2 , lakosainak száma kb. 900.000 fő.

Cantina Adanti

Domenico Adanti alapította a birtokot 1972-ben, megvásárolva az „Arquata” villát, ami egy elhagyatott szerzetesrend. Jelenleg 30 ha-on gazdálkodnak, a régió őshonos fajtáit művelve....

Peteglia

Az Innocenti család története, akár a mesék világát is megidézhetné.

Tenuta Le Colone

Bolgheri, Toszkána legfiatalabb borvidéke, azon belül is a Tenuta le Colonne az egyik legfiatalabb birtok, 64 Ha szőlő közvetlenül a tengerparton.