Kosár

Telefon: +36 30 325 4800​​​

INGYENES KISZÁLLÍTÁS 20.000 Ft vásárlás felett, Magyarország egész területén!

E-mail: info@vinissimo.hu

Ügyfélfiókom

Kérdése van?

Telefon: +36 30 325 4800​​​

Közösségi média

Trentino

Már az ókori rómaiak is termesztettek itt szőlőt, a legenda szerint ők honisították meg itt a Pinot Noir, Chardonnay és Cabernet Sauvignon szőlőfajtákat – ezzel az ország egyik legősibb borrégiója Trentino vidéke.

A régió éghajlata is különleges: földrajzilag Olaszország egyik legészakibb részén, Dél-Tirolban, a Dolomitok lábánál fekszik, Lombardia és Veneto szomszédságában, a terület 70%-a 1000 m tengerszint feletti magasságon található. Szőlőt a régió alacsonyabb térségeiben termesztenek, de a tőkék nagy része 800-900 méter magasan fekszik, rengeteg nap éri őket a hegyoldalakon, amit hűvösebb éjszakák követnek -ez kimondottan jót tesz a szőlő érésének.

A Trento DOC a régió eredetvédett, palackban erjesztett pezsgője, mely a metodo classico – azaz tradícionális pezsgőkészítési eljárással készül. Illatos, sós, elegáns pezsgők, főleg pinot noir és chardonnay szőlőfajtákból, de használnak pinot bianco és pinot meunier. A Trento 1993-ban nyerte el a DOC védjegyet – ezeket a borokat csak a termőterületen lehet készíteni – jelenleg 57 termelő található Trentino régióban, aki Trento DOC pezsgőt készíthet.

 

Villa Corniole

A Pellegrini család tulajdonában lévő kis kézműves pincészet Trentino vidékén.

Pelissero

A Pelissero család Treiso település határában, a Barbaresco borvidéken gazdálkodik generációk óta.

Gianni Gagliardo

Gianni Gagliardo az apósától vette át a birtok igazgatását (Paolo Colla), akinek az ősei 1847 óta foglalkoztak szőlőműveléssel Piemonte régióban.
Ingyenes szállítás

20 000 Ft feletti vásárláskor, Magyarország egész területén

14 napos garancia

Pénzvisszafizetési garancia

Országos kiszállítás

GLS Futárszolgálat

Biztonságos Online fizetés

OTP SimplePay / MasterCard / Visa