Kosár

Telefon: +36 30 325 4800​​​

INGYENES KISZÁLLÍTÁS 20.000 Ft vásárlás felett, Magyarország egész területén!

E-mail: info@vinissimo.hu

Ügyfélfiókom

Kérdése van?

Telefon: +36 30 325 4800​​​

Közösségi média

Látogatás a primitivo-k földjén – csodálatos Puglia, Schola Sarmenti pincészet / IV. rész

Pugliai utazásunk utolsó állomása a Schola Sarmenti pincészet volt Nardó városkában, Manduriatól 30 km-re délre. Nardó egy csodálatos, 30 000 lakosú, igazi romantikus dél-olasz kisváros. Délután három órára vártak minket a Schola Sarmenti pincészetnél. Jóval előbb érkeztünk, sétáltunk egy nagyot a városka ódon falai között, beültünk egy könnyű ebédre és kávéra a főtér egyik hangulatos kávézójába. Természetesen a pincér megkérdezte bort kérünk-e, mondtam, fontos dolgunk van délután, előtte nem fogyasztanánk alkoholt. Nem hagyott nyugodni a gondolat, megkérdeztem, ha mégis fogyasztanánk, mit ajánlana. Mivel aznap elég meleg volt, rosét ajánlott és abból is a legjobbat, mondta Ő. És melyik lenne az, kérdeztem. Természetesen a Schola Sarmenti Rosato Masserei 2020, volt a válasz. Párommal egymásra néztünk, elégedetten mosolyogtunk és „nagyon köszönjük, talán legközelebb” – válasszal hárítottunk. Nem mondtuk meg, kik vagyunk, azt sem árultuk el, mi járatban érkeztünk a városkába és ismeretlenül is a legjobb rosét ajánlották. Elégedetten hörpintettük ki a kávés csészénkből az utolsó kortyot „bravissimi” felkiáltással, és a Schola Sarmenti pincészet felé kormányoztuk járművünket.

Pontosan érkeztünk, köszönhetően a navigációnak, ahol már Lorenzo Marra várt minket. Megnéztük együtt a szőlőültetvényeket, a közelmúltban csodálatosan felújított régi pincét, a nagyon hangulatosan kialakított saját borboltot, a végén pedig leültünk a pincészet saját borbárjába, és végigkóstoltuk a teljes választékot. Helyben is a Primitivo Cubardi és a Primitivo Diciotto ízlett a legjobban, egészen kiváló a két cuvée (Artetica és Nauna) és a sor végén az Antieri Susumaniello kápráztatott el minket. Lorenzonak elmeséltük történetünket a belvárosi kávézóban a roséval, amin elégedetten mosolygott. Érzékeny búcsút vettünk tőle és ettől a csodálatos pincészettől, megálltunk az első kávézóban, és ott megfogadtuk, hogy ide rendszeresen legalább évente egy-két alkalommal vissza kell térnünk.

Az estét a közeli Gallipoliban, a tengerparton egy trattoriában egy üveg Schola Sarmenti Rosato Masserei társaságában töltöttük. Csodálatos nap, fantasztikus emberek, egészen kiváló borok. A vacsoránál azt mondtam a páromnak, imádom Olaszországot, ezeket az elképesztő borokat, a munkámat és természetesen őt is.

Suhayda László

Ingyenes szállítás

20 000 Ft feletti vásárláskor, Magyarország egész területén

14 napos garancia

Pénzvisszafizetési garancia

Országos kiszállítás

GLS Futárszolgálat

Biztonságos Online fizetés

OTP SimplePay / MasterCard / Visa