Telefon: +36 30 325 4800​​​

INGYENES KISZÁLLÍTÁS 25.000 Ft vásárlás felett, Magyarország egész területén!

E-mail: info@vinissimo.hu

Firenzei szőlős pite

Toszkánában hagyomány, hogy szüret idején elkészítik ezt a kiváló süteményt, szőlőszemek felhasználásával. Az eredeti neve SCHIACCIATA FIORENTINA.

Hozzávalók kb. 12 szelethez:

Firenzei szőlős pite egy nappali ebédlőasztalán, Kép: Toscan Club
Kép: Toscan Club
  • 250 g rétesliszt
  • 15 gramm élesztő
  • kb. 120 g ivóvíz
  • egy csipetnyi só
  • 7 evőkanál kristálycukor
  • 600 g borszőlő (itthon az oportói vagy otelló szőlő)
  • 7 evőkanál extra szűz olívaolaj
Elkészítés:

Az élesztőt a meleg vízzel és a liszttel elkeverjük és jól eldogozzuk, majd a masszát megsózzuk és 3 kanál olívaolajat, illetve 3 kanál cukrot hozzáadunk. Újra átgyúrjuk és kelni hagyjuk kb. 2 órán át úgy, hogy a kelt tészta nagysága duplájára növekedjen. A tésztát kinyújtjuk annyira, hogy a 25 cm átmérőjű sütőformába kétszer beleférjen. A kiolajozott sütőformába a tésztát középre helyezzük, egyenletesen megszórjuk az előzőleg megmosott szőlőszemekkel, meghintjük 2 evőkanál cukorral, majd a tészta kilógó részével betakarjuk a szőlős tésztát úgy, hogy 2 réteg tésztát kapjunk. A megmaradt szőlőszemekkel, a maradék cukorral és olívaolajjal újra meghintjük a tészta tetejét. Előmelegített sütőben 170 °C-on 15 percig, majd 150 °C-on készre sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Recept forrás