Kosár

Telefon: +36 30 325 4800​​​

INGYENES KISZÁLLÍTÁS 20.000 Ft vásárlás felett, Magyarország egész területén!

E-mail: info@vinissimo.hu

Campania csodálatos borai

Sosem volt még ilyen széles a kínálatunk!  – avagy bemutatkozik Campania régió és a Terredora Di Paolo pincészet

A Vinissimo megszületése óta célunk, hogy a lehető legszélesebb olasz borkínálatot biztosítsuk, és a legjobb olasz borokat ismertessük meg a hazai fogyasztókkal. Ennek jegyében különösen örülünk, hogy kínálatunkba ismét megtalálhatók Campania régió borai.

Dél-Olaszország, azon belül is Campania régió a világ egyik legizgalmasabb borvidéke. Azon kívül, hogy egy turista “paradicsom” (apropó paradicsom, Campania régióban termesztik a világ legjobb paradicsomát) az egész régió, a világ egyik legcsodálatosabb tengerparti szakasza is itt található, Nápoly, Pompei, Amalfi, Positano, a Sorrentó-i öböl, sőt közigazgatásilag Capri szigete is ide tartozik.

Gasztronómiai szempontból is Campania régió egyedi, a paradicsomról már megemlékeztünk, itt terem az a citrom, amiből a Limoncello készül, valamint a Mozzarella di Bufala, a régió eredetvédett világhírű sajtja.

Campania volt a Falernum a római császárok korában, a bor hazája, számos őshonos szőlőfajta terem a területen. Csodálatos fehér borok készülnek ma is. Ki ne ismerné a Greco di Tufot, a Fiano di Avelinot, a Falanghinat, sőt a Coda di Volpe is innen származik. Dél-Olaszország legnagyobb nevű vörösbora, a Taurasi is itt készül Aglianico szőlőfajtából.

Egy olyan pincészetet kerestünk a kínálatunkba, amely méltón képviseli a borvidék gazdagságát és különlegességét. A Terredora Di Paolo név ismerősen csenghet az ínyencek és az olasz borokban jártas borkedvelők számára – az egyik legnagyobb presztízsű borászat fantasztikus termékkínálattal.

Walter Mastroberardino 1978-ban úgy döntött, hogy hátrahagyva testvéreivel közösen működtetett nagy pincészetet, saját lábára áll. Első lépésként nevet kellett adni a pincészetnek. Olaszországban hagyomány, hogy a vállalkozás a családfő nevét viseli, az viszont már foglalt volt, a testvérek vitték tovább a nevet. Adva volt a név választáshoz a hű társ, a mindig szerény, halk szavú, ám a családot szeretetben összefogó feleség (Dora di Paolo), és a termőföld iránti ragaszkodás (terra), így született az új pincészet neve, TERREDORA DI PAOLO.

Más már 60 évesen a nyugdíjas éveit tervezi, Walter újult erővel, három gyermekével (Daniela, Lucio, Paolo) elindította új pincészetét, mely az elmúlt évtizedek során a régió egyik legnagyobb nevű pincészetévé nőtte ki magát. Az új pince egy csodálatos helyen épült Campania régió három leghíresebb borvidéke (Greco di Tufo, Taurasi, Fiano di Avellino) határán, Montefusco városka mellett. A pincészet sikerének a titka, hogy ezen az elbűvölő vidéken, a természet adta csodát át tudják “varázsolni” a borkedvelő poharába.

Kínálatunkban megtalálhatóak a fiano di avellino, greco di tufo, falanghina irpinia, coda di volpe, lacryma christi del vesuvio bianco, taurasi szőlőfajtákból készült minőségi fehérborok, izgalmas tételeket lehet kóstolni a Vezúv vulkanikus lejtőiről, köztük a Piedirosso szőlőfajtából készült Lacryma Christi del Vesuvio Rosso vörösbort, és természetesen a “nagy vöröset”, a Taurasit.

 

Suhayda László