Durin

A Durin pincészet Ortovero városkában található, Liguria régióban. A pincészet története az 1800-as évek végéig nyúlik vissza. Isidoro Basso az Arroscia völgyben kezdett el földet művelni és szőlőt telepíteni. Az ő beceneve helyi tájszólással “Isidurin” (innen a Durin név) volt. Fia Angelo (1906-ban született) folytatta a családi szőlőművelést hosszú élete során, 98 évet élt. A hagyományos apa-fia szál nem szakadt meg, Angelo fia Antonio (a mai tulajdonos) már harmadik generációs borász a kézműves családi birtokon. Az alapító nagypapa iránti tiszteletből Antonio adta a “Durin” nevet a pincészetnek. Antonio feleségével, Laurával vezeti a birtokot, és már az utánpótlás is biztosított. Három gyermekük született. Jelenleg 18 hektáron gazdálkodnak, az ültetvények 70 és 600 méter tengerszinttől számított magasságon találhatóak.

A helyi fajtákra koncentrálnak, a fehérek közül a pigato a fő fajtájuk, a vörösek közül pedig a granaccia, az ormeasco és a rossese a legizgalmasabbak.

A helyi szőlészeket “hős szőlészeknek” (Viticoltura Eroica) hívják, az ültetvények elhelyezkedése miatt. Liguria régióban ugyanis az ültetvények jelentős része egészen elképesztő lejtős területeken található, ahol csak kézi művelés jöhet szóba.

Durin

Showing all 4 results

Showing all 4 results