Terredora Di Paolo

Dél-Olaszország, azon belül is Campania régió a világ egyik legizgalmasabb borvidéke. Azon kívül, hogy egy turista “paradicsom” (apropó paradicsom, Campania régióban termesztik a világ legjobb paradicsomát) az egész régió, a világ egyik legcsodálatosabb tengerparti szakasza is itt található. Nápoly, Pompei, Amalfi, Pozitano, a Sorento-i öböl, sőt közigazgatásilag Capri szigete is ide tartozik.

Gasztronómiai szempontból is Campania régió egyedi. A paradicsomról már megemlékeztünk de itt terem az a citrom, amiből a Limoncello készül. Valamint a Mozzarella di Buffala, a régió eredet védett világhírű sajtja.

Olyan őshonos olasz szőlőfajták köthetők a területhez, mint a Fiano, Greco, Falanghina és az Aglianico (ebből a fajtából készül Dél-Olaszország “nagy vörösbora” a Taurasi). Walter Mastroberardino 1978-ban úgy döntött, hogy hátra hagyva testvéreivel közösen működtetett nagy pincészetet, saját lábára áll.

Első lépésként nevet kellett adni a pincészetnek. Olaszországban hagyomány, hogy a vállalkozás a családfő nevét viseli. Az viszont már fogalt volt, a testvérek vitték tovább a nevet. Adva volt a név választáshoz a hű társ. A mindig szerény, halk szavú, ám a családot mindig szeretetben összefogó feleség (Dora di Paolo). A termőföld iránti ragaszkodás (terra), így született az új pincészet neve, TERREDORA DI PAOLO. Más már 60 évesen a nyugdíjas éveit tervezi, Walter újult erővel, három gyermekével (Daniela, Lucio, Paolo) elindította új pincészetét, mely az elmúlt évtizedek során a régió egyik legnagyobb nevű pincészetévé nőtte ki magát. Az új pince egy csodálatos helyen épült Campania régió három leghíresebb borvidéke (Greco di Tufo, Taurasi, Fiano di Avellino) határán, Montefusco városka mellett. A pincészet sikerének a titka, hogy ezen az elbűvölő vidéken, a természet adta csodát át tudják “varázsolni” a borkedvelő poharába.

Terredora Di Paolo

Showing all 8 results

Showing all 8 results