A Pelissero család Treiso település határában, a Barbaresco borvidéken gazdálkodik generációk óta. 1960 óta foglalkoznak szőlőtermesztéssel és bor készítéssel. Jelenleg Giorgio Pelissero harmadik generációs borászként igazgatja a 42 hektáros birtokot, ahol kizárólag Piemonte régióban őshonos fajták művelésével foglalkozik. Ezen a vidéken melegebb van, mint Barolo környékén, a dombok, hegyek is alacsonyabbak, a talaj lazább és homokos. Az aromatika is jelentősen különbözik, elsősorban cinkben és rézben gazdag a talaj. Az itteni borok kevésbé testesek és struktúrájuk is lazább, viszont az alkohol, a tannin és savak ritka egyensúlyát mutatják. Öt dűlőben vannak ültetvényeik: Vanotu, Tulin, Piani, Augenta, Munfrina. A Pelissero borok egészen kiváló minőségét az is bizonyítja, hogy szerte a világban Tokiótól San Franciscoig 42 Michelin-csillagos étterem borlapján találhatók meg a Pelissero Barbaresco-k, Barbera-k, Langhe Nebbiolo-k.
Suhayda László