Bálint László (DipWSET) nemzetközi borakadémikus, oktató, szaktanácsadó, számtalan borverseny zsűri elnöke, évek óta partnerünk. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Magyarország jelenleg egyik legnagyobb szakmai tekintélye, a palackos erjesztésű pezsgőinket megkóstolta és tanulságos jegyzetet is mellékelt. Ezt osztjuk most meg Veletek!
Teanum – Spumante Metodo Classico Brut 2018
“Friss, üde és lendületes. Nehezen fogható fel, hogy egy ilyen forró területen hogyan tudták megőrizni a szőlő természetességét, savas karakterét. Persze kicsit utána olvasva rögtön jön a válasz – a nagy tengerszint feletti magasságra ültetett szőlővel, ami jelen esetben 500-700 métert jelent. Minden esetre minél magasabbról szüretelnek, a pezsgő szempontjából annál jobb. A szakmázást félretéve – igazán kellemes ital! Könnyed, nagyon szép élesztős karakterrel, érintésnyi körtével, vibráló savkészlettel. integrálódott, apró buborékozással. És természetesen nem maradhat el az étel ajánlat: Rukkola saláta kis gorgonzolával (lehetőleg dolce), vékonyra szeletelt körtével, és megszórva gránátalma gyöngyökkel. Varázslatos!”
Bálint László
DipWSET