Bálint László (DipWSET) nemzetközi borakadémikus, oktató, szaktanácsadó, számtalan borverseny zsűri elnöke, évek óta partnerünk. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Magyarország jelenleg egyik legnagyobb szakmai tekintélye, a palackos erjesztésű pezsgőinket megkóstolta és tanulságos jegyzetet is mellékelt. Ezt osztjuk most meg Veletek!
Nicosia – Sosta Tre Santi Etna Brut DOC Millesimato 2019
“Ha valaki azt várja, hogy egy etnai tradicionális pezsgő a Champagne-i vonalat képviseli, akkor ne ezt a pezsgőt válassza! Viszont ha egy modern felfogású, igazán könnyed, brutálisan jó savszerkezetű buborékosat szeretne kortyolni, akkor kiváló választás. Nekem egy vízparton elfogyasztott cheviche jutott eszembe, sok-sok lime-al, korianderrel, érett, zamatos paradicsommal. Esetleg egy nápolyi pizza, citrusos alapon hatalmas mozzarella kupaccal, bazsalikommal, gazdagon meglocsolva olíva olajjal. Könnyedséget, lendületet hordoz. Széles díszítésében befigyel egy pillanatra az élesztő, de az uralkodó jegy a citrus, az alma, a körte. Vagány!”
Bálint László
DipWSET