Nicosia
A Nicosia története 1898-ban kezdődött, amikor is Francesco Nicosia borboltot nyitott Trecastagniban. A borboltból szépen lassan borbirtok lett. Francesco dédunokája, Carmelo Nicosia a jelenlegi tulajdonos volt a legnagyobb újító a családban. Bővítette a birtokot, szerkezetileg átalakította az ültetvényeket és felépített egy modern feldolgozót. Carmelo immár fiait, Francescot és Grazianot is bevonta a pincészet irányításába. A szakmai munkáért Maria Carella főborász felel. A pincészet Szicília őshonos fajtáira helyezi a hangsúlyt, mint a nero d’avola, nerello mascalese, grillo, cataratto, insolia. A modern technológia alkalmazása mellett nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományok megőrzésére is. A szőlőművelés és a borkészítés során nagyon fontos a Nicosia pincészetnél a környezetvédelem és az élelmiszerbiztonság. Bio- és vegan borok is megtalálhatóak a pincészet kínálatában. Az Etna lejtőin, pedig a vulkánikus talajról kiváló minerális borokat készítenek. Az Etna oldalában található szőlőültetvények, a világ egyik legkülönlegesebb borvidéke. Európa legmagasabb, még működő vulkánja, igazán misztikussá teszi ezt a vidéket, a föld legaktívabb tűzhányója, az itt-ott már-már holdbéli táj látványa magával ragadó. Vibráló ásványosságot eredményez a borokban ez a különleges terroir. Szicília egyetlen DOCG (Oltalom alatt álló, eredet megjelöléssel ellátott minőségi bor) besorolású bora a Cerasuolo di Vittoria is megtalálható a Nicosia pincészet kínálatában.
Showing all 17 results
Showing all 17 results