Palazzo

A Palazzo pincészet története Montalcinóban a mesék világát idézi. Cosimo Loila feleségével Antoniettaval, a Dél-olasz szegénységből a kiutat a kivándorlásban látták. Nagy Brittaniában, azon belül is Skóciában települtek le. Itt éttermet nyitottak, ami az idők során a környék egyik legfelkapottabb helye lett. A házaspárnak közben négy gyermeke született. A család nyaralni mindig Olaszországba járt, viszont a déli szülőföld helyett egyre gyakrabban Toszkánába. A családfőben a honvágy egyre erősebb lett, minden vágya az volt, hogy Toszkánában egy szőlőbirtokhoz jusson. Ez az álma 1983-ban megvalósult, megvették Montalcinóban a Palazzo birtokot, és letelepültek (valójában visszatelepültek). Viszont kettészakadt a család, két felnőtt középső fiúk az étterem működtetését választották, ők Skóciában maradtak. Legkisebb fiúk és a legnagyobb gyerek, egyetlen lányuk velük tartott. 1986-ba készítettek először bort, 1995-ben pedig leszüretelhették életükben először azt a Sangiovese Grossot, amiből néhány évi érlelés után Brunellot palackozhattak. A bor egyre jobb lett. Közben teltek az évek a családfő hosszú sikeres életút végén megöregedett, néhány évvel ezelőtt meghalt. A lánya és a kisebb fiú vették át a birtok igazgatását. A fiatalos lendület és a kreativitás azonnal felszínre tört. Új pincét építettek, és a borkészítés, amit az iskolapad mellett a gyakorlatban az édesapjuktól tanulva egyre szebb borokat eredményezett. Olyannyira, hogy a legutóbbi évjáratú Brunello (2010) 98 pontot kapott James Sucklingtól. Ezzel a Palazzo pincészet felért a szakma csúcsára. A történet immár a fiatal generáció tagjaival folytatódik. Sokat fogunk még róluk hallani.

Ingyenes házhozszállítás

Árukereső

  

Közösségi média

Mind a(z) 4 találat megjelenítése

Ingyenes házhozszállítás

Árukereső

  

Közösségi média

SimplePay vásárlói tájékoztató