Nicosia – Spumante Metodo Classico Etna Rosato Brut

12.700 Ft

100% nerello mascelese szőlőfajtából készül. A szőlő, amiből a Nicosia pincészetnél ezt a prémium kategóriájú pezsgőt készítik, az Etna lejtőin terem, 700-750 m magasan, tengerszinttől számított magasságon, vulkanikus talajon minerális alapbort adva. Az ültetvényen ezen a magasságon nagyon jelentős a hőmérséklet különbség az éjszakák és a nappalok között, ami segít a markáns savak kialakulásában. 24 hónapot érlelik palackban forgalomba hozatal előtt. Színe rózsaszín, illatában erdei gyümölcs, ribizli, málna és eper, valamint mandulás jegyek jellemzik. Kóstolva a mineralitás és a markáns savak jellemzik.

Borvidék

Szicília

Borászat

Nicosia

Szín

rozé

Típus

spumante, metodo classico

Borstílus

könnyű

Jelleg

száraz

Kiszerelés

0.75

Szőlőfajta

100% nerello mascalese

Ideális fogyasztási hőméséklet

6-8

Alkoholtartalom (%)

11.5

Ajánlott étel

Ideális aperitifnek, valamint tonhalsaláta, vadhúsok, főleg vadnyúl illenek hozzá.

27 készleten

Ingyenes szállítás 25 000 Ft feletti vásárláskor

  • Országos kiszállítás
  • GLS Futárszolgálat