Fattori - Valpolicella Superiore "COL DE LA BASTIA" 2022 Original price was: 8.700 Ft.7.395 FtCurrent price is: 7.395 Ft.
Nicosia - Nerello Mascalese 2023 4.400 FtMasseria Borgo dei Trulli – Primitivo Lucale 2023
6.900 Ft
A termék vásárlásakor kötelezően felszámításra kerül a törvényben előírt 50 Ft-os betétdíj.
100% Primitivo szőlőfajtából készült Puglia régióban. Az ültetvényen “Alberello Pugliese” művelési módot alkalmazzák. 5.500 tőke található hektáronként ezen az ültetvényen. 1,4 kg a megengedett hozam tőkénként.
A szőlőt szeptember elején-közepén kézzel szüretelik. A szüret előtt augusztus végén mikor a szőlő már tökéletesen megérett egy nagyon különleges módszerrel (“Il Giro dei Picciolo”) a szőlő 50%-nak a szárát roncsolják, elzárva a további tápanyag utánpótlást, előidézve ezáltal egy természetes töppedést a fürtökben, magán a tőkén.
A szőlőt további 12 napig hagyják a tőkén, majd leszüretelik. Ezalatt az idő alatt a szőlő 25-30%-ot veszít a súlyából, hihetetlen koncentráltságot előidézve az ízekben és aromákban. A kierjedt bor 25%-át érlelik 8 hónapig barrique hordóban, a többi 75% acéltartályban “pihen”. Palackozás előtt “házasítják” a két módon érlelt bort.
Színében gránát vörös, illatában a cseresznye, málna és ribizli uralja. Ízében is a gyümölcsösség az uralkodó jegy. A bor testes, szép egyensúlyt mutat, lágy tanninokkal. Nagyon hosszú utóíz jellemzi.
| Borvidék | Puglia |
|---|---|
| Borászat | Masseria Borgo dei Trulli |
| Évjárat | 2023 |
| Szín | vörös |
| Típus | vörösbor |
| Borstílus | testes |
| Jelleg | száraz |
| Kiszerelés | 0.75 |
| Szőlőfajta | 100% primitivo |
| Ideális fogyasztási hőméséklet | 18 |
| Alkoholtartalom (%) | 14.5 |
| Ajánlott étel | Vörös húsok, vadhús, érlelt sajtok illenek hozzá. |
91 készleten







