Nicosia – Spumante Metodo Classico Etna Rosato Brut
12.700 Ft
100% nerello mascelese szőlőfajtából készül. A szőlő, amiből a Nicosia pincészetnél ezt a prémium kategóriájú pezsgőt készítik, az Etna lejtőin terem, 700-750 m magasan, tengerszinttől számított magasságon, vulkanikus talajon minerális alapbort adva. Az ültetvényen ezen a magasságon nagyon jelentős a hőmérséklet különbség az éjszakák és a nappalok között, ami segít a markáns savak kialakulásában. 24 hónapot érlelik palackban forgalomba hozatal előtt. Színe rózsaszín, illatában erdei gyümölcs, ribizli, málna és eper, valamint mandulás jegyek jellemzik. Kóstolva a mineralitás és a markáns savak jellemzik.
Borvidék | Szicília |
---|---|
Borászat | Nicosia |
Szín | rozé |
Típus | spumante, metodo classico |
Borstílus | könnyű |
Jelleg | száraz |
Kiszerelés | 0.75 |
Szőlőfajta | 100% nerello mascalese |
Ideális fogyasztási hőméséklet | 6-8 |
Alkoholtartalom (%) | 11.5 |
Ajánlott étel | Ideális aperitifnek, valamint tonhalsaláta, vadhúsok, főleg vadnyúl illenek hozzá. |
27 készleten