Kosár

Telefon: +36 30 325 4800​​​

INGYENES KISZÁLLÍTÁS 20.000 Ft vásárlás felett, Magyarország egész területén!

E-mail: info@vinissimo.hu

Ügyfélfiókom

Kérdése van?

Telefon: +36 30 325 4800​​​

Közösségi média

UNESCO Világörökség

Személyesen is meggyőződtünk a Valdobbiadene környéki dombok (colline) lenyűgöző látványában, prosecco vidékén járva.

Az északkelet-olaszországi Colline del Prosecco di Conegliano e Valdobbiadene egy olyan különleges terület, amely jellegzetes festői kilátást nyújt, valamint egy organikusan fejlődő táj, amely szőlőültetvényekből, erdőkből, kis falvakból és mezőgazdaságból áll.

A zord terepet évszázadok óta formálják a jellegzetes földművelési technikák. Ide tartozik többek között az a teraszos szőlőművelés, amely a Glera szőlő felhasználásával a legjobb minőségű Prosecco bor előállításához szükséges. A 17. század óta művelt területeken a teraszos szőlőművelésnek köszönhetően a lejtőkkel párhuzamos és arra merőleges szőlősorok révén különleges, sakktáblaszerű tájkép alakult ki, melyen falvak, erdők és mezőgazdasági területek váltakoznak.

A Prosecco egy olasz, legalább 85%-ban glera szőlőből készülő fehérbor, melyet hagyományosan habzóbor (spumante), gyöngyöző bor (frizzante), és „csendes bor” (tranquillo) változatban állítanak elő.

A bor elnevezése a Trieszt közeli Prosecco település nevéből jött létre. A Prosecco településen található kastély közelében már a 16. században készítettek fehér bort. A borral kapcsolatos első írásos emlék Fynes Moryson nevéhez köthető, aki 1593-ban látogatott Észak-Olaszországba. Írásában az italt Olaszország egyik leghíresebb boraként emlegette, Prosecho in Histria néven.

Le Colline del Prosecco di Conegliano e Valdobbiadene lett hivatalosan az ötvenötödik vidék Olaszországban, amely kiérdemelte a világörökség címet. A Prosecco jelölésért folytatott kampány 2008-ban kezdődött, és 2017 januárjában Olaszország hivatalos UNESCO bizottsága a borvidék mellé állt. A terület növényzetét védi a kulturális örökség nemzeti kódexében foglalt erdőkorlátozás is.

Egyszóval, gyönyörű táj, kiváló konyha, barátságos emberek és jobbnál jobb Proseccok!

Suhayda László

Ingyenes szállítás

20 000 Ft feletti vásárláskor, Magyarország egész területén

14 napos garancia

Pénzvisszafizetési garancia

Országos kiszállítás

GLS Futárszolgálat

Biztonságos Online fizetés

OTP SimplePay / MasterCard / Visa