Canalicchio di Sopra – Brunello di Montalcino Riserva 2015

59.700 Ft

100% Sangiovese Grosso szőlőfajtából készült toszkán csúcsbor. A birtok “zászlós hajója” csak a legjobb évjáratokban készül. A Canalicchio di Sopra először 1987-ben palackozott riservát, ezalatt a 33 év alatt a 2015-ös riserva a 17. évjárat, ami elkészült. A birtok legidősebb ültetvényéről a Vigna Vecchia Mercatale-ból származó válogatott Sangiovese Grossoból készült a riserva.
Préselés után 28 napot áztatják héjon, majd 42 hónapig érlelték 25 hl-es szlavón tölgyfahordóban és további 6 hónapot palackban forgalomba hozatal előtt. Téglába hajló rubin vörös szín, illatában, hihetetlen gazdagság az erdei gyümölcstől, a dohányon át, csoki, balzsam, animalitás. Kóstolva, ha lehet még a csodálatos illatot is túl szárnyalja. Tökéletes egyensúly, elképesztő elegancia. Akarva akaratlanul az emberben felmerül ezen a szinten, hogy az én kóstolási tapasztalatom, az én tudásom elég egy ekkora “csoda” elemzéséhez? A tétel különlegességét az elkészült palack száma is bizonyítja.
Mi is ajánlható egy ilyen csodálatos borhoz: Különleges alkalom, fenkölt ünnep, meditáció.

98 pont-Robert Parker
98 pont-James Suckling
97 pont-GardiniNotes

Borvidék

Montalcino

Borászat

Canalicchio di Sopra

Évjárat

2015

Szín

vörös

Típus

vörösbor

Borstílus

testes

Jelleg

száraz

Kiszerelés

0.75

Szőlőfajta

100% sangioves grosso

Ideális fogyasztási hő

18

Alkoholtartalom (%)

15

Ajánlott étel

Vadhúsok és marhahúsból készült fogások illetve hosszan érlelt sajtok (pl.: Pienzai Pecorino) kiváló kísérője. Magában, meditáláshoz is tökéletes. Néhány órát dekantáljuk fogyasztás előtt.

4 készleten

Ingyenes szállítás 11 990 Ft feletti vásárláskor

  • Országos kiszállítás
  • GLS Futárszolgálat