Canalicchio di Sopra – Brunello di Montalcino (1.5 l) 2016

97.700 Ft
Díjmentes szállítás

100% Sangiovese Grosso szőlőfajtából készült toszkán csúcsbor. A Brunello di Montalcino alapjául szolgáló sangiovese grosso-t tíz évnél idősebb ültetvényekről szüretelik a „Cru Canalicchio” és a „Cru Montosoli” dűlőből. A birtok Brunello di Montalcino bora 1966-ban készült először. A szüretet nagyon alapos válogatás követi, majd a kíméletes préselés után, 25 napos héjon áztatás következik. Ezután a brunellot 36 hónapot érlelik, 25 és 50 hl közötti szlavon tölgyfahordókban.

Marco Ripaccioli elmondása szerint 2001 óta, mióta átvették testvéreivel a birtok igazgatását a 2016-os volt a legtökéletesebb szüret a birtok életében, januártól amikor is volt néhány nagyon hideg éjszaka, ami nagyban segítette a kártevők elpusztítását, a tavasz csapadékban bővelkedett, az egész év során megfelelő volt a csapadék mennyisége. A napsütéses órák száma is lehető legkedvezőbb volt. Marco, azt mondja egy tökéletes évjáratú bor megalkotásában a legfontosabb az „egyensúly”. 2016-ban, ez tökéletesen sikerült. Marco még, azt is elmondta, ha egy szőlész-borász megtehetné, hogy „megrendelje” a természettől a tökéletes feltételeket, olyat kérne, mint a 2016-os volt.

Rubin vörös színű, illatában gyümölcs, fűszerek, avar. Kóstolva a tökéletes egyensúly jellemzi, csoki, dohány, bőr. 20-25 éves potenciál várható. Néhány órát dekantáljuk fogyasztás előtt.

 

Borvidék

Montalcino

Borászat

Canalicchio di Sopra

Évjárat

2016

Szín

vörös

Típus

vörösbor

Borstílus

testes

Jelleg

száraz

Kiszerelés

1.5

Szőlőfajta

100% sangioves grosso

Ideális fogyasztási hő

18

Alkoholtartalom (%)

14.5

Ajánlott étel

Vadhúsok és marhahúsból készült fogások illetve hosszan érlelt sajtok (pl.: Pienzai Pecorino) kiváló kísérője. Magában, meditáláshoz is tökéletes. Néhány órát dekantáljuk fogyasztás előtt.

1 készleten

Ingyenes szállítás 20 000 Ft feletti vásárláskor

  • Országos kiszállítás
  • GLS Futárszolgálat