Kosár

Telefon: +36 30 325 4800​​​

INGYENES KISZÁLLÍTÁS 20.000 Ft vásárlás felett, Magyarország egész területén!

E-mail: info@vinissimo.hu

Ügyfélfiókom

Kérdése van?

Telefon: +36 30 325 4800​​​

Közösségi média

Peteglia pincészet

Az Innocenti család története, akár a mesék világát is megidézhetné. Évszázadok óta a család mezőgazdálkodással foglalkozott Toszkánában, ahogy a mai generáció is teszi. Sergio Innocenti földet művelt, állatokat tenyésztett egész életében. Sergio édesapja contadino („béres”, talán a magyar nyelvben ez a kifejezés illik rá) volt, a helyi földesúrnál. Ez azt jelentette, hogy kaptak egy tanyát bérbe, néhány hektár földdel, amit művelniük kellett és a terményből részesedést kaptak. Mikor eljött a pillanat és az olasz állam felszámolta ezt a rendszert, a földes úr, mivel az Innocenti család mindig is a kedvence volt, felajánlott egy választási lehetőséget négy „podere” (tanya) közül, amit a családnak ajándékoz, hozzá mezőgazdasági földterülettel.  A nagypapa (Marco és Sergio nagypapája) a „PETEGLIA” Poderet választotta, a másik három, ma a montalcinoi borvidéken található. Ő mégis a Petegliat választotta, ezt gondolta a legjobb fekvésűnek.

Az első lépés a család életében az újítás terén az volt, amikor a tulajdonukban lévő egyik „tanyát” gyönyörű vendég házzá (agriturismo) alakították. Az agriturismo a feleség Claudia asszony fennhatósága alá tartozik. Innocentiék bort évszázadok óta mindig készítettek, de szigorúan saját fogyasztásra. Sergionak és Claudiának két fia született. Mind a mesében az egyik fiú, Marco a nagyvárosba ment, tanulni. Esetükben, mint az sejthető: borászatot. Ezen a ponton vett nagy fordulatot a családi tradíció. Az édesapa, Sergio a mai napig földet művel és állatokat nevel, Claudia asszony vendégeket fogad, immár egész Európából. A jövőt a család számára a két fiú határozta meg. A borászat fogja jelenteni a jövőt az Innocenti családban. A borászatnál a szakmai munka megoszlik a két testvér között, Marco a borász, Emanuele a szőlész. Az, hogy Marco Innocenti jó tanároktól tanult Firenzében, mi sem bizonyítja jobban mint, hogy Olaszország és immár Európa számtalan nagy nevű éttermei borlapján már megtalálhatók a Peteglia borok. Immár Magyarországon is.

Portfoliójuk egy egészen kiváló vermentinoból, egy sangioveseből készülő roséból, valamint két DOCG besorolású vörösborból, egy Montecucco Sangioveseből és egy Montecucco Sangiovese Riservaból áll.

A közel múltban, mikor Marcoéknál jártunk látógatóban, megnéztük a szőlőt, amit Emanuele tökéletesen gondoz, büszkén mutatták a két évvel azelőtt épült új pincét. Majd, mikor a teraszon megkóstoltuk az új évjáratokat Marco az Orcia folyó (az Orcia folyó, a déli határa a montalcinoi borvidéknek) túloldalán elterülő dombokat nézve, így szólt: „Látod barátom, ha annak idején nagypapám másként dönt, most én is egy lennék, a több, mint 200 brunello termelő közül.” Ekkor megmutattam Neki, a legutóbbi toszkán kóstoló eredményét a Vince magazinban, ahol a Peteglia 2015-ös Montecucco Sangiovese Riservája öt csillagos lett (csupán öt bor kapott öt csillagot) egy nagyon „izmos” mezőnyben.

„Marco a boraid minősége szerint, máris oda tartozol”, jegyeztem meg biztatóan.

 

Suhayda László

Ingyenes szállítás

20 000 Ft feletti vásárláskor, Magyarország egész területén

14 napos garancia

Pénzvisszafizetési garancia

Országos kiszállítás

GLS Futárszolgálat

Biztonságos Online fizetés

OTP SimplePay / MasterCard / Visa