A Nardin család 1922 óta foglalkozik szőlő termesztéssel és bor, pezsgő készítéssel Prosecco vidékén. Sergio Nardin, a jelenlegi tulajdonos, második generációs borász, fiaival Pietroval és Paoloval vezetik a borászatot. Valdobbiadene düllőiben találhatóak a birtok legjobb területei, de rendelkeznek ültetvényekkel Treviso vidékén is. A Nardin család számára a legfontosabb megérteni a terület, a természet titkát. Művelni a szőlőt, mint az élet gyümölcsét. Megkóstolva a Borgo Molino pincészet egészén kiváló Proseccoit, meg fogjuk érteni a Nardin család elhívatottságát a kiváló minőség iránt. A nagy nemzetközi megmérettetéseken elért díjak is ugyanezt támasztják alá.
Borgo Molino (Veneto / Venezia): ‘I Ciari’ Pinot Grigio 2022
„Az elsősorban Proseccoiról ismert borászat 100% szürkebarátból készült csendes bora. A fajta méltatlanul mellőzött a magas minőségű fehér borok közül, bár kétségtelenül nehezebben adja meg magát. Értő kezekben és megfelelő terroirokon azonban csodákra képes. Köszönhetően a hűvösebb klímának, a főként agyagos, néha kavicsos talajnak, ez a bor a fajta egyik legszerethetőbb arcát mutatja. Erjedés után finomseprőn érlelték, amelyet gyakran felkevertek (ún. batonnage), ami hozzájárult kifejező gyümölcsös aromáihoz. Illatában többek között fehérhúsú őszibarackot, vadvirágokat fedezhetünk fel. Hosszú és intenzív utóízében egzotikus gyümölcsök, valamint körte és birs jelennek meg, lecsengésben ásványossággal és citrusos jegyekkel. Intenzív, telt és jól strukturált bor, kiegyensúlyozott savakkal.”
Kárpáti Péter
Vinissimo Klubtag