Kosár

Telefon: +36 30 325 4800​​​

INGYENES KISZÁLLÍTÁS 20.000 Ft vásárlás felett, Magyarország egész területén!

E-mail: info@vinissimo.hu

Ügyfélfiókom

Kérdése van?

Telefon: +36 30 325 4800​​​

Közösségi média

Olasz fehérek sorozat 1. rész – Kárpáti Péter tollából

Nagyon büszkék vagyunk, hogy több vendégszerzővel is büszkélkedhetünk a Vinissimo-nál!
Kárpáti Péter sok-sok éve törzsvásárlónk, hobbiból egy borklubot („A VILLA”) vezet, WSET képzettsége garancia a „szakmaiságra”. Őt kértük fel új évjáratú fehérboraink tesztelésére. Az általa kóstolt borok átfogó képet adnak a fehérbor kínálatunkról, Friulitól egészen Szicíliáig.

 

„A 2010-ben alapított Masseria Borgo dei Trulli borászati vállalkozás lelke Alessandro Michelon – Olaszország egyik leginnovatívabb és legtapasztaltabb borásza – aki töviről-hegyire ismeri az ország különböző borrégióit. A Masseria Borgo dei Trulli pincészet Pugliában, egészen délen, Taranto tartományban, Manduria és Sava városok, valamint a Jón-tenger között található. Alessandro beleszeretett az idős, alacsony terméshozamú, az ún. „Alberello Pugliese” módszerrel nevelt szőlőültetvényekről származó borokba. A „vite ad alberello” néven is ismert módszer, egyfajta karós támasz nélkül művelt, magas törzsű bakművelés, amely az antik görög és római időkre nyúlik vissza. Az így nevelt idős, vastag törzsű „fácskák” egyrészt árnyékolják magukat, másrészt ellenállnak az észak-afrikai forró szeleknek, a sirocco-nak. Az egyedülálló talaj, a mikroklimatikus viszonyok és a szőlőültetvények idősebb kora együttesen teszik ezt a kis területet különlegessé. Természetesen a fejlesztések során a régi ültetvények mellett nagy hangsúlyt helyeznek az újabb telepítésekre is.

 

Masseria Borgo dei Trulli (Puglia IGT): Vermentino Salento 2022

A szőlő alacsony terméshozamú, átlagosan 15-20 éves szőlőültetvényekről származik a Puglia déli részén található Lecce tartományból. Az alapanyagot 12 órán át, 5 fokon héjon tartják, ezzel segítve az aromák kinyerését. Ezután acéltartályban erjed, majd további 3 hónapig seprőn tartják. A végeredmény határozottan gyümölcsös, amelyben fehér húsú őszibarack, mangó illata fedezhető fel. Kóstolva kerek, sok – sok édes gyümölcsösséggel. Tejszínes tésztaételek, vagy fehér húsok ideális kísérője.

 

Masseria Borgo dei Trulli (Puglia IGT): „Ficheto’ Bianco” 2022

A „Ficheto” egyenlő arányban Fiano, Malvasia és Sauvignon blanc fajták házasítása. A szőlőt külön szüretelték a Sava község közelében található „Pasano” dűlőben, 15-20 éves ültetvényről. Az alapanyagot 24 órán át, 10 fokon héjon macerálják, ezzel segítve az aromák kinyerését. Ezután a must 60%-a acéltartályban, míg a fennmaradó rész francia fahordóban erjed, majd további 5 hónapig seprőn érlelik. A végeredmény illatos, buja és aromás, szinte harapható trópusi gyümölcsökkel. Hosszú, és krémes, érezhető és szerethető kis cukor kerekíti, de – a terület fekvése ellenére – meglepően jó savakkal. Lecsengése citrusos és meszes. Beszélgetések, vagy éppen tejszínes ételek kiváló kísérője. Nem véletlen, hogy a 2019-es évjárat Decanter World Wine Awards borversenyen 91 ponttal jutalmazták.”

 

Kárpáti Péter

Vinissimo Klubtag

Ingyenes szállítás

20 000 Ft feletti vásárláskor, Magyarország egész területén

14 napos garancia

Pénzvisszafizetési garancia

Országos kiszállítás

GLS Futárszolgálat

Biztonságos Online fizetés

OTP SimplePay / MasterCard / Visa