Kosár

Telefon: +36 30 325 4800​​​

INGYENES KISZÁLLÍTÁS 18.990 Ft vásárlás felett, Magyarország egész területén!

E-mail: info@vinissimo.hu

Metodo Classico pezsgők sorozat 5. rész – Bálint László tollából

Bálint László (DipWSET) nemzetközi borakadémikus, oktató, szaktanácsadó, számtalan borverseny zsűri elnöke, évek óta partnerünk. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Magyarország jelenleg egyik legnagyobb szakmai tekintélye, a palackos erjesztésű pezsgőinket megkóstolta és tanulságos jegyzetet is mellékelt. Ezt osztjuk most meg Veletek!

 

Salisa Millesimato Trento Brut és Salisa Millesimato Trento Dosaggio Zero 

„A Trento-i tradícionális pezsgők hírneve a Ferrari élre törésével kezdődött. Jó termőhely (hűvös), jó talajadottságok (puha mészkőben gazdag) és természetesen a fajta – Chardonnay – eleve megadja azt a kezdőlöketet, ami a minőségi buborékok eléréséhez szükséges.

Fiatalos stílusúak, amolyan értő kezekbe való, bulizós palackok. Kibontáskor mindkettőből masszív élesztős karakter tör elő, mely stabilan benne marad a kortyban is. A Brut inkább könnyedebb, citrusosabb karakterű, míg a Dosaggio Zero érettebb, vastagabb. Nem is csoda, hiszen több, mint egy évvel hosszabban érlelődött! Érdemes kitöltés után várni a belekortyolással, fél perc szellőztetés csodát tesz vele. Aki türelmetlen, már most kortyolhatja, akinek lehetősége van, tegye el, és felbontás előtt érlelje még egy évig. És az elmaradhatatlan recept ajánlás: e két palackkal könnyeden végig kísérünk egy vacsorát: indítsunk egy Cézár salátával, melyet akár grillezett csirkemell kockákkal, akár pirított garnélával kínálunk, ehhez persze a Brut párosítható, aztán jöhet egy komolyabb hús, vagy egy füstösebb vega fogás is, grillezett sajt, falafel, keleti konyha, mind-mind boldog lesz egy korty Dosaggio Zero társaságában.”

 

Bálint László

DipWSET

 

Ingyenes szállítás

18 990 Ft feletti vásárláskor, Magyarország egész területén

14 napos garancia

Pénzvisszafizetési garancia

Országos kiszállítás

GLS Futárszolgálat

Biztonságos Online fizetés

OTP SimplePay / MasterCard / Visa