Telefon: +36 30 325 4800​​​

INGYENES KISZÁLLÍTÁS 11.990 Ft vásárlás felett, Magyarország egész területén!

E-mail: info@vinissimo.hu

Ügyfélfiókom

Kérdése van?

Telefon: +36 30 325 4800​​​

Közösségi média

Firenzei szőlős pite

Toszkánában hagyomány, hogy szüret idején elkészítik ezt a kiváló süteményt, szőlőszemek felhasználásával. Az eredeti neve SCHIACCIATA FIORENTINA.

Hozzávalók kb. 12 szelethez:

Firenzei szőlős pite egy nappali ebédlőasztalán, Kép: Toscan Club
Kép: Toscan Club
  • 250 g rétesliszt
  • 15 gramm élesztő
  • kb. 120 g ivóvíz
  • egy csipetnyi só
  • 7 evőkanál kristálycukor
  • 600 g borszőlő (itthon az oportói vagy otelló szőlő)
  • 7 evőkanál extra szűz olívaolaj
Elkészítés:

Az élesztőt a meleg vízzel és a liszttel elkeverjük és jól eldogozzuk, majd a masszát megsózzuk és 3 kanál olívaolajat, illetve 3 kanál cukrot hozzáadunk. Újra átgyúrjuk és kelni hagyjuk kb. 2 órán át úgy, hogy a kelt tészta nagysága duplájára növekedjen. A tésztát kinyújtjuk annyira, hogy a 25 cm átmérőjű sütőformába kétszer beleférjen. A kiolajozott sütőformába a tésztát középre helyezzük, egyenletesen megszórjuk az előzőleg megmosott szőlőszemekkel, meghintjük 2 evőkanál cukorral, majd a tészta kilógó részével betakarjuk a szőlős tésztát úgy, hogy 2 réteg tésztát kapjunk. A megmaradt szőlőszemekkel, a maradék cukorral és olívaolajjal újra meghintjük a tészta tetejét. Előmelegített sütőben 170 °C-on 15 percig, majd 150 °C-on készre sütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Recept forrás

Ingyenes szállítás

11 990 Ft feletti vásárláskor, Magyarország egész területén

14 napos garancia

Pénzvisszafizetési garancia

Országos kiszállítás

GLS Futárszolgálat

Biztonságos Online fizetés

OTP SimplePay / MasterCard / Visa