Kosár

Telefon: +36 30 325 4800​​​

INGYENES KISZÁLLÍTÁS 18.990 Ft vásárlás felett, Magyarország egész területén!

E-mail: info@vinissimo.hu

Col Fondo: bor az aljával

Bor az aljával: a legtradicionálisabb prosecco készítés.

A col fondo (az aljával) annyit jelent, hogy az alapborból nem távolítják el az elhalt élesztőt, azaz nem degorzsálják a palackban érlelt pezsgőt.

A col fondo tulajdonképpen a Prosecco őse. A nyomásálló tartály feltalálása előtt nagyjából az összes pezsgő úgy készült, ahogyan a mai col fondok. A második erjedés a palackban ment végbe, a keletkező szén-dioxidot bent tartotta a dugó a palackban, a palack aljára pedig leülepedett a bort gazdagító elhalt élesztő.

Szervírozáskor ugyan le lehet fejteni a seprőről (óvatosan dekantálni), hogy „tiszta” legyen az ital, de akkor valójában a lényeget dobnánk el, tehát épp ellenkezőleg járjunk el, a palackot a nyakánál fogva állítsuk fejre, óvatosan mozgassuk a palackot, hogy a leülepedett seprő ismét feloldódjon a borban. Ha az ital kellően hideg és óvatosan jártunk el a bor biztonsággal bontható, nem fog kilőni, kifutni, habzani. Kitöltéskor opálos, a gyöngyözés visszafogott, az illatban élesztős, kraft sörös jegyek is jelentkeznek a prosecco-ban megszokott virágos, körtés, almás motívumok mellett, a korty strukturáltabb és a lecsengés csontszáraz.

Az előállítás körülményességéből adódóan kevés pincészet foglalkozik col fondo-val, ennek ellenére a mi kínálatunkban ez a termék is megtalálható.

Kizárólag csak ínyenceknek!

Suhayda László

Ingyenes szállítás

18 990 Ft feletti vásárláskor, Magyarország egész területén

14 napos garancia

Pénzvisszafizetési garancia

Országos kiszállítás

GLS Futárszolgálat

Biztonságos Online fizetés

OTP SimplePay / MasterCard / Visa