Blog

olasz bor

Pelissero pincészet

A Pelissero család Treiso település határában, a Barbaresco borvidéken gazdálkodik generációk óta. 1960 óta foglalkoznak szőlőtermesztéssel és bor készítéssel. Jelenleg Giorgio Pelissero harmadik generációs borászként

Tovább olvasom »
chianti

Blogolva borozunk: II. rész

A chianti borvidék Toszkánában, Firenze és Siena között terül el. Amennyiben a chianti vidékének a történetében szeretnénk betekintést nyerni, egészen Toszkána őslakóinak, az etruszkoknak az

Tovább olvasom »

Blogolva borozunk: I. rész

Blogunkban egy új sorozatot indítunk, ahol a szakma jeles képviselői véleményét kérjük, számunkra aktuális témákban. Ezt a sorozatot ki mással is indíthatnánk, mint Mészáros Gabriellával.

Tovább olvasom »
Peteglia olasz bor

Peteglia pincészet

Az Innocenti család története, akár a mesék világát is megidézhetné. Évszázadok óta a család mezőgazdálkodással foglalkozott Toszkánában, ahogy a mai generáció is teszi. Sergio Innocenti

Tovább olvasom »
Talenti

Riccardo Talenti

Riccardo Talenti tulajdonában lévő családi, kézműves birtok Olaszország egyik leghíresebb borvidékén, Montalcinoban. A birtok jelenleg 40 hektáros területen fekszik, amiből 22 hektár a szőlő, ebből

Tovább olvasom »
olasz prosecco

UNESCO Világörökség

Személyesen is meggyőződtünk a Valdobbiadene környéki dombok (colline) lenyűgöző látványában, prosecco vidékén járva. Az északkelet-olaszországi Colline del Prosecco di Conegliano e Valdobbiadene egy olyan különleges

Tovább olvasom »

BORKÓSTOLÁS ALAPJAI II.

A bor illata Miután látásunk segítségével megvizsgáltuk a bort, segítségül hívjuk a szaglásunkat, és ezzel folytatjuk a kóstolást. Sokan nem tudják, de kóstolt borról szerezhető

Tovább olvasom »

BORKÓSTOLÁS ALAPJAI I.

A bor megjelenése A kóstolás érzékszervi elemzés, hiszen látással, szaglással és ízleléssel elemezzük az általunk kóstolt bort. Amikor a borunk színét megvizsgáljuk, nagyon fontos, hogy

Tovább olvasom »

BENVENUTO BRUNELLO

Idén is megrendezték a Benvenuto Brunello elnevezésű, hagyományos évjáratbemutatót Montalcino-ban. A pincészetek február 21-24. között mutatták be a 2015-ös évjáratú Brunello di Montalcino-t, valamint a

Tovább olvasom »

VINO, VINISSIMO!

A Vince magazin teszt-sorozatának legutóbbi kiadásában a világ egyik legjelentősebb borvidéke, Toszkána volt a főszereplő; a Brunello, a Chianti, valamint a szupertoszkán borok otthona. A

Tovább olvasom »
olasz bor
Blog
Noemi

Pelissero pincészet

A Pelissero család Treiso település határában, a Barbaresco borvidéken gazdálkodik generációk óta. 1960 óta foglalkoznak szőlőtermesztéssel és bor készítéssel. Jelenleg Giorgio Pelissero harmadik generációs borászként

Tovább olvasom »
chianti
Blog
Adam

Blogolva borozunk: II. rész

A chianti borvidék Toszkánában, Firenze és Siena között terül el. Amennyiben a chianti vidékének a történetében szeretnénk betekintést nyerni, egészen Toszkána őslakóinak, az etruszkoknak az

Tovább olvasom »
Blog
Noemi

Blogolva borozunk: I. rész

Blogunkban egy új sorozatot indítunk, ahol a szakma jeles képviselői véleményét kérjük, számunkra aktuális témákban. Ezt a sorozatot ki mással is indíthatnánk, mint Mészáros Gabriellával.

Tovább olvasom »
Peteglia olasz bor
Blog
Noemi

Peteglia pincészet

Az Innocenti család története, akár a mesék világát is megidézhetné. Évszázadok óta a család mezőgazdálkodással foglalkozott Toszkánában, ahogy a mai generáció is teszi. Sergio Innocenti

Tovább olvasom »
Talenti
Blog
Noemi

Riccardo Talenti

Riccardo Talenti tulajdonában lévő családi, kézműves birtok Olaszország egyik leghíresebb borvidékén, Montalcinoban. A birtok jelenleg 40 hektáros területen fekszik, amiből 22 hektár a szőlő, ebből

Tovább olvasom »
olasz prosecco
Blog
Adam

UNESCO Világörökség

Személyesen is meggyőződtünk a Valdobbiadene környéki dombok (colline) lenyűgöző látványában, prosecco vidékén járva. Az északkelet-olaszországi Colline del Prosecco di Conegliano e Valdobbiadene egy olyan különleges

Tovább olvasom »
olasz bor
Blog
Adam

Puglia, a dél „boroshordója”

Puglia régió 19.370 km2-en terül el, kb. 4.000.000-an lakják. Olaszország legdélkeletibb szőlőültetvényekben és olajfaligetekben gazdag régiója. Az Adriai-tenger és a Jón-tenger határolja, leírni is döbbenet,

Tovább olvasom »
Blog
Ricsi

BORKÓSTOLÁS ALAPJAI III.

A bor íze Miután a borok illatát megállapítottuk szaglásunkkal, az egyik legösszetettebb érzékelési folyamat következik, az ízlelés. A kóstolás előtt azonban nagyon fontos, hogy a

Tovább olvasom »
Blog
Ricsi

BORKÓSTOLÁS ALAPJAI II.

A bor illata Miután látásunk segítségével megvizsgáltuk a bort, segítségül hívjuk a szaglásunkat, és ezzel folytatjuk a kóstolást. Sokan nem tudják, de kóstolt borról szerezhető

Tovább olvasom »
Blog
Ricsi

BORKÓSTOLÁS ALAPJAI I.

A bor megjelenése A kóstolás érzékszervi elemzés, hiszen látással, szaglással és ízleléssel elemezzük az általunk kóstolt bort. Amikor a borunk színét megvizsgáljuk, nagyon fontos, hogy

Tovább olvasom »
Blog
Ricsi

BENVENUTO BRUNELLO

Idén is megrendezték a Benvenuto Brunello elnevezésű, hagyományos évjáratbemutatót Montalcino-ban. A pincészetek február 21-24. között mutatták be a 2015-ös évjáratú Brunello di Montalcino-t, valamint a

Tovább olvasom »
Blog
Ricsi

VINO, VINISSIMO!

A Vince magazin teszt-sorozatának legutóbbi kiadásában a világ egyik legjelentősebb borvidéke, Toszkána volt a főszereplő; a Brunello, a Chianti, valamint a szupertoszkán borok otthona. A

Tovább olvasom »
Ingyenes házhozszállítás

Árukereső

  

Közösségi média

SimplePay vásárlói tájékoztató