Blog

Blogolva borozunk: I. rész

Blogunkban egy új sorozatot indítunk, ahol a szakma jeles képviselői véleményét kérjük, számunkra aktuális témákban. Ezt a sorozatot ki mással is indíthatnánk, mint Mészáros Gabriellával.

Tovább olvasom »
Peteglia olasz bor

Peteglia pincészet

Az Innocenti család története, akár a mesék világát is megidézhetné. Évszázadok óta a család mezőgazdálkodással foglalkozott Toszkánában, ahogy a mai generáció is teszi. Sergio Innocenti

Tovább olvasom »
Talenti

Riccardo Talenti

Riccardo Talenti tulajdonában lévő családi, kézműves birtok Olaszország egyik leghíresebb borvidékén, Montalcinoban. A birtok jelenleg 40 hektáros területen fekszik, amiből 22 hektár a szőlő, ebből

Tovább olvasom »
olasz prosecco

UNESCO Világörökség

Személyesen is meggyőződtünk a Valdobbiadene környéki dombok (colline) lenyűgöző látványában, prosecco vidékén járva. Az északkelet-olaszországi Colline del Prosecco di Conegliano e Valdobbiadene egy olyan különleges

Tovább olvasom »

BORKÓSTOLÁS ALAPJAI II.

A bor illata Miután látásunk segítségével megvizsgáltuk a bort, segítségül hívjuk a szaglásunkat, és ezzel folytatjuk a kóstolást. Sokan nem tudják, de kóstolt borról szerezhető

Tovább olvasom »

BORKÓSTOLÁS ALAPJAI I.

A bor megjelenése A kóstolás érzékszervi elemzés, hiszen látással, szaglással és ízleléssel elemezzük az általunk kóstolt bort. Amikor a borunk színét megvizsgáljuk, nagyon fontos, hogy

Tovább olvasom »

BENVENUTO BRUNELLO

Idén is megrendezték a Benvenuto Brunello elnevezésű, hagyományos évjáratbemutatót Montalcino-ban. A pincészetek február 21-24. között mutatták be a 2015-ös évjáratú Brunello di Montalcino-t, valamint a

Tovább olvasom »

VINO, VINISSIMO!

A Vince magazin teszt-sorozatának legutóbbi kiadásában a világ egyik legjelentősebb borvidéke, Toszkána volt a főszereplő; a Brunello, a Chianti, valamint a szupertoszkán borok otthona. A

Tovább olvasom »

DIVERTIMENTO, azaz szórakozás

A DIEVOLE pincészet ismét egy különlegességgel készült az olasz borkedvelőknek. Kizárólag őshonos toszkán fajták (colorino, canaiolo, ciliegiolo, mammolo) komplex házasítása díszdobozos magnum palackokban érkezett hozzánk.

Tovább olvasom »

CHIANTI CLASSICO

Szakmai felmérések szerint, a borfogyasztók körében világviszonylatban a legismertebb bor a CHIANTI. A Chianti Toszkánában készül, egy DOCG besorolású bor. Chianti vidéke nyolc alterületre oszlik:

Tovább olvasom »

SZÜRET TOSZKÁNÁBAN

Október elején, bortúrán jártunk Toszkánában, az egyik kiemelt régió, ami a kínálatunkat illeti. Örömmel tapasztaltuk, hogy barátaink, partnereink egymást túllicitálva szuperlatívuszokban áradoztak a leszüretelt alapanyag

Tovább olvasom »

FIRENZEI SZŐLŐS PITE

Toszkánában hagyomány, hogy szüret idején elkészítik ezt a kiváló süteményt, szőlőszemek felhasználásával. Az eredeti neve SCHIACCIATA FIORENTINA. Hozzávalók kb. 12 szelethez: Kép: Toscan Club 250

Tovább olvasom »

TERREDORA

Egy olyan régió, aminek Nápoly (mindenkinek ismerős a „Nápolyt látni és ….” című ősmondás) a székhelye, Amalfi, Positano, Sorrento-i félsziget, Capri szigete mind itt felelhető,

Tovább olvasom »

SUSUMANIELLO

Amikor Puglia-i borokról beszélünk, szinte azonnal a Primitivo ugrik be mindenkinek, esetleg még a Negroamaro, már sokkal kevesebben vannak, akik a helyi őshonos fajtát a

Tovább olvasom »
Blog
Noemi

Blogolva borozunk: I. rész

Blogunkban egy új sorozatot indítunk, ahol a szakma jeles képviselői véleményét kérjük, számunkra aktuális témákban. Ezt a sorozatot ki mással is indíthatnánk, mint Mészáros Gabriellával.

Tovább olvasom »
Peteglia olasz bor
Blog
Noemi

Peteglia pincészet

Az Innocenti család története, akár a mesék világát is megidézhetné. Évszázadok óta a család mezőgazdálkodással foglalkozott Toszkánában, ahogy a mai generáció is teszi. Sergio Innocenti

Tovább olvasom »
Talenti
Blog
Noemi

Riccardo Talenti

Riccardo Talenti tulajdonában lévő családi, kézműves birtok Olaszország egyik leghíresebb borvidékén, Montalcinoban. A birtok jelenleg 40 hektáros területen fekszik, amiből 22 hektár a szőlő, ebből

Tovább olvasom »
olasz prosecco
Blog
Adam

UNESCO Világörökség

Személyesen is meggyőződtünk a Valdobbiadene környéki dombok (colline) lenyűgöző látványában, prosecco vidékén járva. Az északkelet-olaszországi Colline del Prosecco di Conegliano e Valdobbiadene egy olyan különleges

Tovább olvasom »
olasz bor
Blog
Adam

Puglia, a dél „boroshordója”

Puglia régió 19.370 km2-en terül el, kb. 4.000.000-an lakják. Olaszország legdélkeletibb szőlőültetvényekben és olajfaligetekben gazdag régiója. Az Adriai-tenger és a Jón-tenger határolja, leírni is döbbenet,

Tovább olvasom »
Blog
Ricsi

BORKÓSTOLÁS ALAPJAI III.

A bor íze Miután a borok illatát megállapítottuk szaglásunkkal, az egyik legösszetettebb érzékelési folyamat következik, az ízlelés. A kóstolás előtt azonban nagyon fontos, hogy a

Tovább olvasom »
Blog
Ricsi

BORKÓSTOLÁS ALAPJAI II.

A bor illata Miután látásunk segítségével megvizsgáltuk a bort, segítségül hívjuk a szaglásunkat, és ezzel folytatjuk a kóstolást. Sokan nem tudják, de kóstolt borról szerezhető

Tovább olvasom »
Blog
Ricsi

BORKÓSTOLÁS ALAPJAI I.

A bor megjelenése A kóstolás érzékszervi elemzés, hiszen látással, szaglással és ízleléssel elemezzük az általunk kóstolt bort. Amikor a borunk színét megvizsgáljuk, nagyon fontos, hogy

Tovább olvasom »
Blog
Ricsi

BENVENUTO BRUNELLO

Idén is megrendezték a Benvenuto Brunello elnevezésű, hagyományos évjáratbemutatót Montalcino-ban. A pincészetek február 21-24. között mutatták be a 2015-ös évjáratú Brunello di Montalcino-t, valamint a

Tovább olvasom »
Blog
Ricsi

VINO, VINISSIMO!

A Vince magazin teszt-sorozatának legutóbbi kiadásában a világ egyik legjelentősebb borvidéke, Toszkána volt a főszereplő; a Brunello, a Chianti, valamint a szupertoszkán borok otthona. A

Tovább olvasom »
Blog
Noemi

DIVERTIMENTO, azaz szórakozás

A DIEVOLE pincészet ismét egy különlegességgel készült az olasz borkedvelőknek. Kizárólag őshonos toszkán fajták (colorino, canaiolo, ciliegiolo, mammolo) komplex házasítása díszdobozos magnum palackokban érkezett hozzánk.

Tovább olvasom »
Blog
Noemi

CHIANTI CLASSICO

Szakmai felmérések szerint, a borfogyasztók körében világviszonylatban a legismertebb bor a CHIANTI. A Chianti Toszkánában készül, egy DOCG besorolású bor. Chianti vidéke nyolc alterületre oszlik:

Tovább olvasom »
Blog
TR

SZÜRET TOSZKÁNÁBAN

Október elején, bortúrán jártunk Toszkánában, az egyik kiemelt régió, ami a kínálatunkat illeti. Örömmel tapasztaltuk, hogy barátaink, partnereink egymást túllicitálva szuperlatívuszokban áradoztak a leszüretelt alapanyag

Tovább olvasom »
Blog
TR

FIRENZEI SZŐLŐS PITE

Toszkánában hagyomány, hogy szüret idején elkészítik ezt a kiváló süteményt, szőlőszemek felhasználásával. Az eredeti neve SCHIACCIATA FIORENTINA. Hozzávalók kb. 12 szelethez: Kép: Toscan Club 250

Tovább olvasom »
Blog
Noemi

TERREDORA

Egy olyan régió, aminek Nápoly (mindenkinek ismerős a „Nápolyt látni és ….” című ősmondás) a székhelye, Amalfi, Positano, Sorrento-i félsziget, Capri szigete mind itt felelhető,

Tovább olvasom »
Blog
TR

SUSUMANIELLO

Amikor Puglia-i borokról beszélünk, szinte azonnal a Primitivo ugrik be mindenkinek, esetleg még a Negroamaro, már sokkal kevesebben vannak, akik a helyi őshonos fajtát a

Tovább olvasom »
Ingyenes házhozszállítás

Árukereső

  

Közösségi média

SimplePay vásárlói tájékoztató