Kosár

Telefon: +36 30 325 4800​​​

INGYENES KISZÁLLÍTÁS 20.000 Ft vásárlás felett, Magyarország egész területén!

E-mail: info@vinissimo.hu

Benvenuto Brunello 2023 – Kóstolás a La Serena birtokon

Montalcinoi évjárat körutunk második állomása a La Serena birtok volt, Andrea Mantengoli pincészete. Jó volt látni, hogy Andrea idős édesapja hajlott kora ellenére, még napi rendszerességgel besegít fiának. Andrea mesélt az elmúlt szüretről, a legutóbbi évjárat nehézségeiről, a pincében éppen zajló munkálatokról is, még két fia iskolai csínytevéseiről is szót ejtettünk.

Az alábbi borokat kóstoltuk meg helyben:

ROSSO DI MONTALCINO 2019
100% Sangiovese Grosso szőlőfajtából készült, ugyanúgy, mint a nagy testvér, a Brunello di Montalcino. A montalcinoi pincészeteknél idén már a 2021-es Rosso di Montalcino-k kerülnek kereskedelmi forgalomba, Andrea idén jön ki 2019-es Rosso di Montalcinoval. Megértjük, szinte egy ifjú Brunello. Andrea annak a híve, hogy a bornak meg kell adni, ami jár. Szerinte ez a bor most érett meg arra, hogy a fogyasztók poharába kerüljön. Nagyon gazdag illat- és ízvilág, elképesztően hosszú utóíz és elegancia jellemzi.

92 pont – Vinissimo

BRUNELLO DI MONTALCINO 2018
100% Sangiovese Grosso szőlőfajtából készült, 20-40 Hl-es hordókban 3 évig érlelték. Rubin vörös szín, gránátba hajló szegéllyel, illatában a gyümölcs uralja. Kóstolva hihetetlen elegancia, lágy, selymes tanninok, nagyon hosszú utóíz jellemzi. Ízében csokoládé, dohány, földes jegyek, piros és erdei gyümölcsök uralják. Egy egészen kiváló bor, egy négycsillagos évjáratban. 10-15 év érési potenciál várható.

93 pont – Vinissimo

BRUNELLO DI MONTALCINO RISERVA GEMINI 2016
100% Sangiovese Grosso szőlőfajtából készült, egy egészen kiváló öt csillagos évjáratban. A La Serena pincészetnél csak a legjobb évjáratokban, a legjobb dűlőből készül riserva. 36 hónapot érlelte Andrea nagy méretű tölgyfa hordóban, és hosszú hónapokat palackban töltött forgalomba hozatal előtt. Hihetetlenül gazdag illat- és ízvilág. Kóstolva csodálatos tanninok, hihetetlen egyensúly, elképesztően hosszú utóíz, ízében vanília, a már érett gyümölcsök és a fűszeresség jellemzi. Az élet nagy pillanataira tartogassuk. Akár 25-30 év érési potenciál várható.

99 pont – Vinissimo

 

Suhayda László