Telefon: +36 30 325 4800​​​

INGYENES KISZÁLLÍTÁS 20.000 Ft vásárlás felett, Magyarország egész területén!

E-mail: info@vinissimo.hu

A világ legjobb szállodája MONTALCINOBAN található

Montalcinoról híreket olvasni mindig felvidító. A brunellok által begyűjtött magas és egészen magas pontszámok a világ leghíresebb borkritikusaitól, nagy nemzetközi borversenyeken és borbemutatókon elért kimagasló eredmények kényeztetik az arra fogékonyakat. Hírek arról, hogy a világ leghíresebb éttermei milyen Brunellokat vettek fel a borlapjukra. Ritkábban, de a helyi vendéglátás, gasztronómia hírei is öregbítik Montalcino hírnevét.

Szenzációs hír látott napvilágot ebben a témában a közelmúltban „Brunello földről”. Az amerikai „Travel + Leisure” utazási magazin minden évben megválasztja a világ legjobb szállodáját. Idén egy olasz luxus szállodát, azon belül is a montalcinoi borvidéken található „Rosewood Castiglion del Bosco” szálloda érdemelte ki a méltán büszke díjat. A firenzei Ferragamo család, a Salvatore Ferragamo luxus divatmárka tulajdonosai vásárolták meg a birtokot 2003-ban. A birtokon addig is készültek helyi borok. Az új tulajdonosok új pincét építettek, rendbe tették az ültetvényeket, megvalósították Olaszország egyetlen magántulajdonban lévő golf klubját. A „falut” pedig luxus szállodává építették át. Azóta rengeteg hírességet látott vendégül a szálloda, például 2017-ben Barack Obama-t és feleségét. Montalcinoban egyébként is általában igen magas az 1 nm2-re jutó hírességek száma, köszönhetően a városka semmihez sem fogható hangulatának és nem utolsó sorban a „brunello vonzerejének”. A teljesség igénye nélkül, megfordult már „Brunello földön” Mel Gibson, Anthony Hopkins, Sting, Shakira és Piqué (mikor még egy párt alkottak), legutóbb pedig Chiellini és Bonucci (Európa bajnok olasz focisták).

Montalcinoi barátaimnak szoktam mondani, hogy Nektek csak megszületni volt nehéz. Eddig is tudtuk, hogy a világ legjobb vörösbora Montalcino-ban készül (Brunello di Montalcino) 😊, most már a világ legjobb szállodája is Montalcinoban található.

Suhayda László