Bálint László (DipWSET) nemzetközi borakadémikus, oktató, szaktanácsadó, számtalan borverseny zsűri elnöke, évek óta partnerünk. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Magyarország jelenleg egyik legnagyobb szakmai tekintélye, a palackos erjesztésű pezsgőinket megkóstolta és tanulságos jegyzetet is mellékelt. Ezt osztjuk most meg Veletek!
Nicosia – Sosta Tre Santi Etna Brut DOC Millesimato 2020 Rosé
“Az az őszinte helyzet, hogy általánosságban nem kedvelem a rozé pezsgőt. Pontosítva nem kedvelem azt a rozé pezsgőt, amelyik nem elegáns, hiszen a „rozésodás“ folyamatában rengeteg oda nem illő íz kerülhet bele a pezsgőbe. Ez viszont elegáns, színe „a Rozé 50 árnyalata“ közül a világosabbak közé tartozik. Buborékozása kicsit merész, érdemes lenne egy picit pihentetni még a pincében, de amúgy könnyed, díszítése leginkább cseresznyés. És hogy mit főznék hozzá? Semmit, illetve de: végy egy tengerparti naplementét, egy palackot ebből a pezsgőből, jól behűtve, és sétálj ki a kedveseddel a partra. Kibontását és elfogyasztását pont akkorra kell időzíteni, amikor a horizont pont olyan színű mint a pezsgő. Bizsergető!”
Bálint László
DipWSET