A házhozszállítás most 6990 forint értékű vásárlás felett ingyenes
Bővebben
A legjobb olasz pincészetekből hoztuk
A régiók
Több mint 150 olasz borkiválóság
A KíNÁLAT
Előző
Következő
Aktuális
hónap kedvence

Piemonte ikonikus fehérbora, reduktív eljárással készült. Szalmasárga szín, illatában virágos jegyek, galagonya, banán, citrus. Kóstolva a gyümölcsös jegyek mellett a frissesség dominál.

 

Bemutatjuk

Gianni Gagliardo La Mora községben, a Barolo borvidéken gazdálkodik. A birtok 1974 óta viseli a nevét. Ezen a birtokon már 1847-től műveltek szőlőt és készítettek bort. A Colla család életében mindig fontos szerepe volt a szőlőnek. Paolo Colla volt az első a csládban, aki Barolo néven készített bort. Paolonak nem született fiú gyermeke, és mikor lánya férjhez ment Gianni Gagliardohoz, látva veje rátermettségét, szakmai hozzáértését, jó szívvel hagyta rá a birtokot. 

A pincészetnek Barolo vidékének hat legjobb dűlőjében vannak ültetvényei: Castelletto, Monvigliero, Mosconi, Fossati, Bricco San Pietro és Santa Maria. A birtokon 16 bort készítenek, amiből 11 vörös és 2 fehérbor. Az alap a Nebbiolo, amiből a Barolo és a dűlős Barolok, valamint a Langhe Nebbiolo készül. A Barbera szintén egy jelentős fajta a pincészet életében. A Gianni Gagliardo pincészet számára a Favorita is nagyon fontos szerepet tölt be, egy ritka fehér szőlő fajta, amiből egészen kiváló bor készül. A másik fehér szőlő a Roero Arneis.

Ma már Gianni Gagliardo a Barolo borvidék egyik legnagyobb szaktekintélye, ő alapította az Accademia Del Barolo-t, amely egy szakmai fórum, fiatal és idősebb helyi borászok számára. Immár három fia Stefano, Alberto és Paolo is bekapcsolódott a pincészet minden napjaiba.

A Gianni Gagliardo borok jelen vannak, immár mind az öt földrészen, nagy nevű éttermek borlapjain, és a kiváló borok kedvelőinek poharaiban.

A Pelissero család Treiso település határában, a Barbaresco borvidéken gazdálkodik generációk óta. 1960 óta foglalkoznak szőlőtermesztéssel és bor készítéssel. Jelenleg Giorgio Pelissero harmadik generációs borászként igazgatja a 42 hektáros birtokot, ahol kizárólag Piemonte régióban őshonos fajták művelésével foglalkozik. Ezen a vidéken melegebb van, mint Barolo környékén, a dombok, hegyek is alacsonyabbak, a talaj lazább és homokos. Az aromatika is jelentősen különbözik, elsősorban cinkben és rézben gazdag a talaj. Az itteni borok kevésbé testesek és struktúrájuk is lazább, viszont az alkohol, a tannin és savak ritka egyensúlyát mutatják. Öt dűlőben vannak ültetvényeik: Vanotu, Tulin, Piani, Augenta, Munfrina. A Pelissero borok egészen kiváló minőségét az is bizonyítja, hogy szerte a világban Tokiótól San Franciscoig 42 Michelin-csillagos étterem borlapján találhatók meg a Pelissero Barbaresco-k, Barbera-k, Langhe Nebbiolo-k.

DÍJNYERTES BOROk
olasz bor
Blog posztjaink​
tudtad?

A házhozszállítás most 6990 forint értékű vásárlás felett INGYENES!

Csatlakozz a Vinissimo Klubhoz, használd ki a tagság nyújtotta kedvezményeket, lehetőségeket.

Éttermek, amelyek a mi borainkat választották:

  • Trattoria Pomo D’Oro
  • Casa Pomo D’Oro
  • D.O.C Vino Bar
  • Tommy di Napoli
  • Trattoria Da Massimo

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírlevelünkön keresztül rendszeresen informálódhatsz aktuális ajánlatainkról, újdonságainkról és eseményeinkről.
SimplePay vásárlói tájékoztató